free bootstrap themes

Lollo Meier Quartet

Lollo Meier groeide op in een elite-familie van zigeunermuzikanten. Hij is onder andere neef en generatiegenoot van grootmeesters als Stochelo Rosenberg en Fapy Lafertin. De stijl van Lollo is geïnspireerd op de muziek van Django Reinhardt en is zowel traditioneel, melodieus, gevoelig en opgewekt. Hij componeert veel nieuw materiaal in deze gypsy jazz stijl, zijn composities hebben een verfrissende authentieke Djangosmaak en hij speelt met een buitengewone virtuositeit. Lollo Meier heeft de afgelopen 20 jaar talrijke albums opgenomen. Hij speelt op alle grote jazzfestivals in binnen- en buitenland. In 2013 werd een uitgebreide film over hem gemaakt (“Lollo’s Journey”). 30 juni 2018 speelde Lollo Meier met zijn band op het Django Reinhardt festival in Samois sur Seine. Het Lollo Meier Quartet bestaat verder uit de ervaren muzikanten Bert Smits (viool), Bram van Es (ritmegitaar) en Melvin Könings (contrabas).
De nieuwe CD "Anthology" met 18 eigen composities van Lollo Meier is te bestellen door ons een bericht te sturen. (15,- incl. verzendkosten).

Lollo Meier Quartet HCdF Concert 2017

These songs were recorded during the concert of the Dutch Hot Club de France Association, November 2017 in Geldermalsen (NL).

Showcase

Korte fragmenten uit het repertoire

Lollo Meier

Lollo Meier

Bert Smits

Bert Smits

Bram van Es

Bram van Es

Melvin Könings

Melvin Könings